Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Presenterer «den mest seriøse» fredsplan

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

 

Lørdag kveld starter statsminister Ariel Sharon et tredagers besøk i Washington. – Jeg vil presentere en plan, en seriøs plan, kanskje den mest seriøse som har blitt presentert til nå, om hvordan vi kan nå frem til fred i Midtøsten, om hvordan vi kan få fred mellom oss og palestinerne, sa Sharon i et TV-intervju torsdag kveld. Det er ventet at sentrale punkter i Sharons fredsplan blant annet er en internasjonal fredskonferanse, en langsiktig midlertidig avtale og det Sharon omtaler som «smertelige innrømmelser». Ariel Sharon kommer også til å presentere sine planer om en buffersone langst største deler av Vestbredden. Meldinger fra Washington tyder på at president Bush vil få mer støtte fra den jødiske befolkningen i USA i neste presidentvalg, i forhold til det siste. Bush fikk bare 19 prosent av de jødiske stemmene i 2000. Hans støtte til Israel har antakeligvis økt dette til 35-40 prosent, anslår en analytiker.

Krystalllklar støtteerklæring
Kongressen trosset skepsis fra Det hvite hus og vedtok torsdag med overveldende flertall en støtteerklæring til Israel, melder NTB. I Senatet ble støtteerklæringen vedtatt med 94 mot 2 stemmer, mens Representantenes hus vedtok en nesten likelydende resolusjon med 352 mot 21 stemmer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart