Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

IDF omringer Arafat i Ramallah

LO har nettopp bekreftet at de vil utslette Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Israelske styrker gikk torsdag inn i Ramallah og omringet Yassir Arafats hovedkvarter, etter at en bussbombe nord i Israel hadde drept minst 17 israelere. IDF har foreløpig offentliggjort navn på elleve soldater som ble drept i terrorangrepet.

Det er nøyaktig fem uker siden IDF trakk seg tilbake fra beleiringen av Yassir Arafats hovedkvarter, etter å ha beleiret Ramallah i 34 dager. Israel mener Yassir Arafat er direkte ansvarlig for terrorismen som kommer fra de palestinske områdene.
IDF møtte motstand i form av beskytning da de gikk inn mot Arafats hovedkvarter, som går under navnet Mukata. I følge en pressemelding fra IDF ble ilden besvart av de israelske soldatene. Det er nå innført portforbud i området rundt Mukata.
Det meldes at en av Arafats livvakter er drept i den israelske aksjonen.

To eksplosjoner
Minst 17 israelere ble drept og nærmere 40 skadet da en selvmordsbomber, i en minibuss full av eksplosiver, sprengte seg selv nær en passasjerbuss onsdag morgen. Eksplosjonen skjedde nær Megiddo, i det nordlige Israel. Terroristens minibuss hadde israelske bilskilt. Den kraftige eksplosjonen ødela minibussen totalt, og fikk passasjerbussen til å gå helt rundt minst en gang. Bensintanken begynte å brenne og dette medførte en ny kraftig eksplosjon. Islamsk hellig krig har påtatt seg ansvaret for terrorangrepet. Den palestinske selvstyremyndigheten utstedte en melding som fordømte terrorangrepet.

Utsetter reise
På grunn av sikkerhetssituasjonen har statsminister Ariel Sharon utsatt reise til USA, men planene om et møte med president George W. Bush mandag står fast. Den amerikanske presidenten fordømte onsdag terrorangrepet

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart