Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Utvider operasjonene i palestinske områder

På kort varsel har IDF kalt inn minst en brigade med reservesoldater, for å styrke sin militære offensiv mot terroristmål på Vestbredden. Flere andre avdelinger er varslet om at de kan bli utkalt i løpet av kort tid. Hæren utvidet sine operasjoner på Vestbredden torsdag. Soldater gikk inn i de fleste av de store byene i søk etter terrormistenkte og for å konfiskere våpen. Jerusalem Post melder om operasjoner i Jenin, Kalkilya, Tulkarm, Nablus, Betlehem, Beit Jala, flyktningeleiren Dehaishe sørvest for Betlehem og Beitunya, sørvest for Ramallah. (21.06)

Hvorfor gjør Israel dette?
Israels omfattende militære operasjoner som svar på terroren, kan forklares i følgende to punkter, sier diplomatiske kilder:
1) Den beste måten å forhindre terror på, er å være med en militær tilstedeværelse i «Område A» (de palestinsk-kontrollerte områdene), i det minste til et sikkerhetsgjerde er bygd. Dette ble grundig dokumentert i april under «Operasjon Beskyttelsesmur».
2) Operasjonene sender et budskap til palestinerne om at de har noe å tape, i form av landområder, hvis angrepene fortsetter.
Statsministerens kontor har formulert Israels nåværende strategi slik:
«Israel vil svare på hvert terrorangrep med å ta områder fra den palestinske selvstyremyndigheten. Vi vil bli stående i disse områdene så lenge terroren fortsetter.» (21.06)

Bush vil utsette til «passende tid»
I forrige uke ble det varslet at president George W. Bush ville holde en tale som i store trekk gav linjene for veien frem til en palestinsk stat. Etter tirsdagens og onsdagens selvmordsangrep sier Bush at han nå vil vente til en «passende tid», uten at han gav noen nærmere indikasjon på når det blir.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart