Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Kontrollerer nesten alle byer på Vestbredden

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Jeriko er den eneste store palestinske byen på Vestbredden som nå ikke er under israelsk kontroll. 700.000 palestinere er under portforbud. Tirsdag tok IDF kontroll over Hebron, og omringet palestinernes sikkerhetshovedkvarter. I skuddvekslingene som oppstod, ble fire palestinske sikkerhetsoffiserer drept.
Palestinske kilder sier at over 150 palestinere ble arrestert i Hebron. (26.06)

Kofi Annan støtter Arafat
Generalsekretær i FN, Kofi Annan, avslår president George W. Bushs krav om et nytt palestinsk lederskap. (26.06)

Sikkerhetsgjerde rundt Jerusalem
Bygging av et sikkerhetsgjerde for å beskytte Jerusalem vil starte onsdag. Det er ventet at det vil ta sju måneder å fullføre byggingen. Gjerdet vil bestå av to deler, et sju kilometer langt gjerde i sør, og et ni kilometer langt gjerde i nord. (26.06)

Powell om Arafat
– USA håper palestinerne ikke vil gjenvelge president Yasser Arafat i nye valg, men vil respektere resultatene i et fritt valg, sa utenriksminister Colin Powell tirsdag, ifølge NTB.
– Vi mener at Arafat og hans ledelse ikke gir palestinerne den type ledere de fortjener, og at folket er nødt til å komme seg videre og finne fred, sa Powell.
Det er ventet at president George W. Bush vil bruke dagene på G-8 toppmøtet i Canada til også å få sine kolleger i de andre landene til å presse på for nyvalg og reformer i den palestinske selvstyremyndigheten. Både EU og Russland har allerede uttrykt sin skepsis over kravet om at palestinernes president Yasser Arafat må bort før en palestinsk stat kan opprettes, skriver NTB. (26.06)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart