Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Godkjente nytt «sikkerhetskonsept»

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

25 av 26 regjeringsmedlemmer stemte søndag for det Israel kaller et nytt

"sikkerhetskonsept". Utenriksminister Shimon Peres var den eneste ministeren som gikk imot planene, som inkluderer bygging av et sikkerhetsgjerde øst for "den grønne linje" og rundt Jerusalem, en 20 kilometer buffersone vest for Jordan-elven og fortsatt tilstedeværelse av IDF-styrker på Vestbredden. Shimon Peres protesterte først og fremst på buffersonen i Jordan-dalen, som utgjør omkring en fjerdedel av Vestbredden. Utenriksministeren truet med å trekke seg fra regjeringen hvis forslaget ble godkjent. Dan Naveh, minister uten portefølje, svarte at Peres hørtes ut som en nybegynner i regjeringen, og

påpekte at han ikke innså at dette kartet som vil bedre Israels vanskelige sikkerhetssituasjon, er blitt presentert for regjeringen en rekke ganger, også når Yitzhak Rabin var statsminister. Mens Shimon Peres er motstander av "sikkerhetskonseptet" fordi han mener det innebærer en anneksjon av for mye av Vestbredden, argumenterte de to ministrene fra NRP for at sikkerhetsgjerdet må bygges enda lengre øst for "den grønne linje".

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart