Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Palestinerne trenger nye ledere

 

På tross av at Bush unngikk å nevne Yassir Arafat ved navn, var mandagens tale om en fremtidig palestinsk stat den sterkeste kritikken den amerikanske presidenten har kommet med av den palestinske lederen hittil. Bush gjorde det klart at han ikke tror fred og statsdannelse vil bli oppnådd for palestinerne så lenge Arafat er deres leder.

– Når palestinerne har nye ledere, nye institusjoner og nye sikkerhetsordninger med sine naboer, vil USA støtte opprettelsen av en palestinsk stat hvor grensene og innholdet i statens suverenitet vil være midlertidige inntil de er løst ved en endelig avtale for Midtøsten, sa Bush. USAs presidents tale [full versjon på engelsk] er en støtte til Israels statsminister Ariel Sharons politikk, som vektlegger at terroren og volden må stanse og reformer i PA gjennomføres før man kan gå videre til en palestinsk statsdannelse.
Diplomatiske kilder i Washington sier at Bushs tale var den tøffeste de har hørt ham holde mot de palestinske selvstyremyndigheter.

Jerusalem fornøyd
Minister uten portefølje i den israelske regjering, Dan Naveh, sier at Bushs tale representerer «slutten på den arabiske æra, og en seier for Israel». Offisielle israelske talsmenn påpeker hva Bushs tale ikke inneholdt: Ikke et krav om umiddelbar tilbaketrekning fra Vestbredden, ikke krav om at Israel skal tilbake til 1967-grensene og ikke en stram kalender for videre forhandlinger. Bush nevnte ikke en gang den mye omtalte fredskonferansen for Midtøsten som USA tidligere har ønsket skal komme i løpet av sommeren.

Politisk drap på Yassir Arafat
– Arafat ble politisk myrdet av president George W. Bush mandag, skriver Ha’arets korrespondent David Landau. Bushs dom er at Arafat er den skyldige part i konflikten. (25.06)

IDF presenterte ny stridsvogn
Mandag presenterte det israelske forsvaret en ny generasjon Merkava-stridsvogn, Merkava IV, som omtales som «verdens sikreste stridsvogn». (25.06)

Renten opp til 9,1 prosent
Israels nasjonalbank satte mandag renten opp med to prosentpoeng, til 9,1 prosent. (25.06)

Vil angripe Hamas på Gaza-stripen
– Israel forbereder et omfattende angrep på Hamas på Gaza-stripen, sa statsminister Ariel Sharon mandag. (25.06)

Selvmordsbombe avverget
Politiet sier en stor selvmordsbombe ble avverget i Beit Shemesh-området mandag kveld. Det har også kommet advarsler om at nye palestinske angrep er under forberedelse i Jerusalem-området.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart