Professor sparker to israelske akademikere

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Avskjedigelsen av to israelske akademikere ved University of Manchester Institute of Science and Technlology (UMIST), har skapt storm og forvirring i den akademiske verden. Språk-forskerne professor Gideon Toury og dr. Miriam Schlesinger ble sparket fra deres stillinger hos Professor Mona Baker, som en del av hennes boykott-kampanje mot Israel. Motstanden mot oppsigelsene har vært mye større internasjonalt enn innen det britiske akademiske miljøet. I et åpent brev til Baker skriver presidenten for en amerikansk språk-lære organisasjon: "Å ekskludere stipendiater på grunn av nasjonaliteten i passet, eller på grunn av deres hud-farge, religion eller politisk avhengighet er korrupsjon mot selve integriteten i intellektuelt arbeide." Baker hevder at hun ikke har imot israelere som sådanne, men mener at de to israelerne hadde tilknytning til statlige israelske institusjoner (universiteter) som de ikke ville oppgi.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart