Selger El-Al

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Det var et dramatisk skifte av politikk da den israelske privatiseringskommiteen, ledet av Sharon, i går vedtok å selge 100% av aksjene i flyselskapet El-Al Israel Airlines. Dette avbryter planene som ble lagt for fire år siden om å selge 49% av selskapet på Tel-Aviv børsen. Salget av den israelske flygende flaggbæreren skal skje over tid, og er en forholdsvis stor politisk sak, på grunn av alle de spesielle forholdene knyttet til selskapet. (sikkerhet etc.) I tillegg frykter de religiøse for at El-Al vil starte flyginger på sabbaten. Nyheten kommer i en tid hvor El-Al sliter med økonomiske problemer – som så mange flyselskaper – men industrianalytikere mener at salget kan være positivt for både selskapet og staten. Privatiseringskommiteen vurderer også salg av en rekke andre statlige institusjoner og foretak.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart