400 nord-amerikanere ankom

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Jødene vender tilbake til Israel fra store deler av verden, og i nyere tid har de kommet i størst antall fra det tidligere Sovjetunionen. Men i går kom et El-Al fly med det største antall nord-amerikanere (fra USA og Canada) på 25 år. Nærmere 400 immigranter landet på Ben-Gurion flyplassen i Israel, og landingen ble etterfulgt av en tåredryppende seremoni med taler og synging av nasjonalsangen. "Min reise begynner akkurat nå" sier en av de nyankomne i bunnen av flytrappa, mens hundrevis av håpefulle synger heivenu shalom, aleichem. Mannen som står bak den nye bølgen av immigranter, Rabbi Joshua Fass fra Florida, sier han håper at det i fremtiden ikke vil være noen fanfare når et fly fullastet med amerikanske jøder kommer – det bør være noe dagligdags.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart