Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Fem utlendinger blant sju drepte, 86 skadet

To israelere, fire amerikanere og en franskmann var blant de drepte da en kraftig bombe eksploderte på det hebraiske universitetet på Scopus-høyden i Jerusalem onsdag formiddag. Den norske journalisten David Otto, som også tidvis skriver for Porten til Midtøsten, var i naborommet da terrorbomben gikk av. – Vi hørte et dypt drønn. Jeg fikk med en gang en dårlig følelse, og forstod at noe fryktelig måtte ha skjedd. De første minuttene svirret ryktene. Ingen visste hva som hadde skjedd. Etter en stund ble det klart at det hadde vært en eksplosjon i den såkalte Frank Sinatra-kaféen, skriver David Otto fra Jerusalem onsdag kveld. Det hebraiske universitet har alltid vært en oase av sameksistens. Hybelhusene for studenter er blandet med arabiske og jødiske studenter. – Universitetet var også et av de få områdene hvor folk fremdeles følte seg trygge. Hele området er innegjerdet, og alle som skal inn på området får veskene kontrollert, forteller David Otto. Han mener angrepet på en kafé som i stor grad blir brukt av de utenlandske studentene, er en ny taktikk fra de palestinske terrorgruppene. Otto synes det er oppsiktsvekkende hvor beherskede israelerne er. – Ingen lynsjestemning mot arabiske studenter. Jeg vil hevde at få andre steder ville befolkningen holde seg så rolig. Livet må gå videre. I morgen vil universitetet fungere som normalt. Nye studenter vil møte hverandre i denne oase av sameksistens. Ingen terrorist skal knekke universitetets ånd. Like lite som de vil knekke folk i Israel, avslutter David Otto. [David Otto, fra Stavanger, deltar for tiden i et sommerkurs i hebraisk på universitetet i Jerusalem.]


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart