Raketter mot våpenfabrikker i Gaza

Israelske luftstyrker skjøt mandag kveld raketter mot bygninger som israelsk etterretning mistenker for våpenproduksjon på Gaza-stripen. Det ble også innført et totalforbud for palestinere nord på Vestbredden å reise mellom byer og landsbyer. Samtidig møtte forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer den palestinske innenriksministeren Abdel Razak Yehiyeh, for å drøfte en våpenhvile som innebærer tilbaketrekning av israelske styrker fra palestinsk-kontrollerte områder. Et jernstøperi i metallindustriområdet Zeitoun ble truffet av rakkettene på Gaza-stripen, og sto i brann mandag kveld. To palestinere ble skadd av bygningsrester som fløy gjennom lufta da raketten traff. De to ble brakt til sykehus. – Det israelske luftvåpenets helikoptre har skutt mot et jernstøperi som blir brukt som våpenfabrikk i Gaza, het det i en uttalelse fra den israelske hæren. Mandag avholdt statsminister Ariel Sharon et møte hvor strategivalg mot terroren ble drøftet sammen med toppene i IDF og sikkerhetstjenesten. I sitt møte med den palestinske innenriksministeren foreslo også Ben-Eliezer å gjøre Gaza-stripen og Jeriko om til modeller for sikkerhetssamarbeid mellom Israel og den palestinske selvstyremyndigheten. Hvis dette fungerer, vil opplegget kunne kopieres i andre byer på Vestbredden.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart