Israel kan ikke gi land til terrorgruppe

– Det er ikke tvil om at den palestinske selvstyremyndigheten har vært involvert i terroraktiviteter, sier USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld. Med dette gjentar han hovedbudskapet i president George W. Bushs tale fra 24. juni. Rumsfeld stiller også spørsmål med om Israel i det hele tatt kan overgi landområder til en slik gruppe terrorister. Israels forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer, holdt tirsdag møte den palestinske innenriksministeren. – Det ble ikke nådd til noen avtale, opplyser en talsmann. Det er nå opp til palestinerne og ta et valg: Er de villig til å inngå en avtale og stanse terroren og volden? – Vi er villige til å gjøre mye for å dekke deres behov. Lette på restriksjonene, åpne veiene, slippe arbeidere inn. Men alt dette avhenger av om palestinerne oppfyller sine forpliktelser i avtalen, sier talsmannen. I sine kommentarer viser Rumsfeld også tydelig forståelse for at Israel må kontrollere Vestbredden militært ut i fra et sikkerhetsmessig perspektiv. Han påpeker også at Israel ved flere anledninger har tilbudt seg å levere landområder tilbake, uten at det har blitt mottatt av den arabiske siden.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart