IDF ut av Betlehem

Israelske soldater trakk seg i kveld ut av Betlehem og tre andre områder sør på Vestbredden, melder israelsk radio. Tilbaketrekningen kom som en følge av at Israel og palestinerne ble enige om en ny sikkerhetsplan søndag. Det nattlige portforbudet er samtidig opphevet og en palestinsk politistyrke er i ferd med å bli utplassert, het det i meldingen, som her blir gjengitt fra NTB. Det er første gang Betlehem er uten israelske soldater siden hæren rykket inn siste gang i mai. Tilbaketrekningen gjelder også områdene Beit Sahur, Beit Jala og flyktningleiren Dheisheh. Sikkerhetsplanen "Gaza og Betlehem først" har som mål å gjøre slutt på palestinsk terror, og samtidig la palestinerne leve uten israelsk militær tilstedeværelse i byene. Tirsdag starter de palestinske selvstyremyndighetene å utplassere sine sikkerhetsstyrker i Gaza, som en forberedelse på israelsk tilbaketrekning. I løpet av tirsdag eller onsdag regner man med at IDF vil ha avviklet sine kontrollposter, og at de da forlater området.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart