Tilbaketrekking på vent

Sjef for hovedkommandoen i den israelske hæren, generalmajor Moshe Kapilansky fortalte i går palestinernes politisjef på Vestbredden at videre israelske tilbaketrekkinger og omdisponeringer av styrkene er satt på vent, på grunn av den nåværende sikkerhetssituasjonen. De to møttes i går i Betlehem for å diskutere iverksettelsen av "Gaza først"-planen. Ifølge rapporten skal Kapilansky ha gjort det klart at enhver endring i utplasseringen av soldater vil fullt å helt avhenge av "reell handling" mot terror fra palestinsk side. Hebron er etter planen den neste byen som skal settes under palestinsk sikkerhetskontroll, etter Betlehem, hvor kommandoen allerede er overgitt. Men det har vært sterke advarsler mot en tilbaketrekning fra Hebron, på grunn av frykt for terrorangrep fra akkurat denne byen. Ordren om å utsette tilbaketrekkingen fra Hebron skal ha kommet fra forsvarssjef Ya’alon, selv om det har vært klar uenighet blant generalene angående tilbaketrekkingen. Ya’alon skal for noen dager siden ha bedt de andre generalene om å stoppe sin kritikk av "Gaza-først"-planen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart