Uroligheter mellom israelere og palestinere

Israelske håp om å kunne holde lav profil på FNs verdenskonferanse for bærekraftig utvikling ble gjordt til skamme allerede på konferansens første dag. Palestinere anklaget Israel for å torturere barn, stjele land og forgifte palestinsk vann. Det hele utviklet seg til å bli en heftig strid, blant annet mellom jødiske og palestinske studenter, og de jødiske studentene ble bortvist av politiet etter at de ikke ville sette seg da de viste T-skjorter med budskapet "Stopp kapringen av konferansen". Jødene fortsatte med sang på engelsk, hebraisk og arabisk utenfor lokalet. Mye av fokus i konferansen ble rettet mot det palestinske kravet om å sette fri palestineren Marwan Barghouti, som av israelerne er anklaget for å stå bak 37 terrorangrep. På konferansen ble han nærmest sett på som en ikke-voldelig frihetskjemper som kunne sammenlignes med Nelson Mandela. Noen av medlemmene av den palestinske solidaritetskommitteen gikk rudt iført Bin-Laden T-skjorter. En leder for de jødiske studentene sa at da han kom til møtet om Barghouti bemerket lederen for den palestinske kommiteen: "Du kan lukte zionistene her".

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart