Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Uroligheter mellom israelere og palestinere

Israelske håp om å kunne holde lav profil på FNs verdenskonferanse for bærekraftig utvikling ble gjordt til skamme allerede på konferansens første dag. Palestinere anklaget Israel for å torturere barn, stjele land og forgifte palestinsk vann. Det hele utviklet seg til å bli en heftig strid, blant annet mellom jødiske og palestinske studenter, og de jødiske studentene ble bortvist av politiet etter at de ikke ville sette seg da de viste T-skjorter med budskapet "Stopp kapringen av konferansen". Jødene fortsatte med sang på engelsk, hebraisk og arabisk utenfor lokalet. Mye av fokus i konferansen ble rettet mot det palestinske kravet om å sette fri palestineren Marwan Barghouti, som av israelerne er anklaget for å stå bak 37 terrorangrep. På konferansen ble han nærmest sett på som en ikke-voldelig frihetskjemper som kunne sammenlignes med Nelson Mandela. Noen av medlemmene av den palestinske solidaritetskommitteen gikk rudt iført Bin-Laden T-skjorter. En leder for de jødiske studentene sa at da han kom til møtet om Barghouti bemerket lederen for den palestinske kommiteen: "Du kan lukte zionistene her".


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart