Høytidsro i Israel, årvåkent sikkerhetsapparat

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Søndag kveld begynte en 25 timer lang høytidsstund i Israel. Det er den årlige forsoningsdagen, Jom Kippur, som fører til at for eksempel all offentlig transport, de fleste aviser og TV-stasjoner blir innstilt. Også Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv blir avstengt. I byene vil trafikklysene bli avslått, og gatene vil være så godt som tomme for biler. På Vestbredden og Gaza-stripen har IDF nedlagt portforbud, og alle grensekryssninger til nabolandene er også stengt. Hæren opplyser at de vil gi bevegelsesfrihet for humanitære årsaker. Israelere blir nektet å gå inn i områder under palestinsk kontroll. I flere jødiske synagoger er det ventet at man i år vil be en ny bønn som er tilegnet familiene til de over 600 israelerne som er rammet av terror de siste to årene. Les mer om Jom Kippur

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart