Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Avvises av Israel

Tidlig tirsdag morgen vedtok FNs sikkerhetsråd at Israel trekker seg tilbake til posisjonene hæren hadde i september 2000, før den palestinske terrorbølgen startet. Resolusjonen gikk gjennom etter at USA avstod fra å legge ned veto.
Kilder i USA sier beslutningen om å avstå var for å markere at Bush-administrasjonen ikke er glade for Israels operasjoner i Ramallah.
Israelske regjeringskilder sier at det ikke foreligger planer om å stanse beleiringen av Yassir Arafat i hans hovedkvarter i Ramallah. FN-resolusjonen nevner også de palestinske terrorangrepene, og krever at den palestinske selvstyremyndighet stiller terrorister for retten.
Israels FN-ambassadør sier den amerikanske beslutningen om ikke å legge ned veto må sees i sammenheng med Washingtons ønske om å ha gode internasjonale forbindelser i forkant av et militært angrep på Irak.
USA trappet tirsdag opp sitt press mot Sharon-regjeringen da den ba Israel om å følge opp Sikkerhetsrådets resolusjon. Bush-regjeringen sa imidlertid også i meldingen at veien mot fred begynner med å finne nye palestinske ledere.
Ra’anan Gissin, talsmann for statsminister Ariel Sharon, sier Israel vil følge opp FN-resolusjonen dersom den palestinske selvstyremyndigheten følger den.
– Hvis resolusjonen tas bokstavlig, hvis den palestinske selvstyremyndigheten med andre ord, som et mirakel, skulle gå til aksjon mot terrorister og arrestere dem – da hadde det ikke lenger vært grunn for oss til å være hvor vi er i dag, sier Gissin.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart