Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Kritiserer intifadaen

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En palestinsk leder som er en mulig etterfølger til Yasser Arafat, sier det var galt av palestinerne å gripe til våpen i det to år lange opprøret eller intifadaen. Dette skriver NTB i en nyhetsmelding, som vi gjengir i sin helhet: Mahmoud Abbas, bedre kjent som Abu Mazen, har vært en ivrig forkjemper for reformer innen de palestinske sikkerhetstjenestene og mot korrupsjon, betingelser USA har stilt for å gjenoppta forhandlingene om en palestinsk stat. – Det er gjort mange feil, og jeg har ofte sagt at våpenbruk under intifadaen var galt, sier Abbas i et intervju med nyhetsbyrået Reuters som ble gjort i Ramallah i helgen. – Jeg er ikke imot steinkasting. Det er et folkelig uttrykk for protest. Det er i orden å bruke folkelige protester parallelt med forhandlinger, sier Abbas. Den 67 år gamle Abbas er nummer to etter Arafat i den palestinske frigjøringsorganisasjonen PLO. Han er en av grunnleggerne av Arafats Fatah-fraksjon og en av arkitektene bak Oslo-avtalen fra 1993.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart