Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Siste bygninger revet, flere skadet søndag

De siste bygningene i den omstridte bosetningen Gilad-gården, nær Nablus på Vestbredden, ble søndag fjernet. Flere titalls bosettere og soldater ble skadet i bosetternes motstandskamp mot avviklingen. IDF møtte motstanden med hundrevis av soldater, som grep inn mot de unge bosetterne uten bruk av våpen. Forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer lover å fjerne alle illegale bosetninger. Rådet for bosetterne i Judea og Samaria mener Gilad-gården er en lovlig bosetning.
Ha’aretz skriver at unge bosettere allerede er i gang med å gjennoppbygge synagogen i bosetningen. IDF forlot Gilad-gården tidligere på dagen, etter at de siste bygningene var revet.
Innenrikspolitisk er de illegale bosetningene på Vestbredden nå blitt en het potet for den israelske regjering. Forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer sier han trekker seg fra regjeringen dersom han ikke får støtte for sitt mål om å avvikle alle illegale bosetninger. Minister for nasjonal infrastruktur, Effi Eitam fra NRP, kaller sin regjeringskollega for «dum og løgner». NRP-lederen, som er dominert av bosettere, sa også at han mener Ben-Eliezer er uskikket til å fortsette som forsvarsminister. Eitam mener Ben-Eliezer har brutt avtaler med bosetterne.
I følge den israelske venstreorienterte organisasjonen Peace Now, er det etablert 102 små bosetninger uten godkjennelse fra regjeringen siden 1996.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart