Siste bygninger revet, flere skadet søndag

De siste bygningene i den omstridte bosetningen Gilad-gården, nær Nablus på Vestbredden, ble søndag fjernet. Flere titalls bosettere og soldater ble skadet i bosetternes motstandskamp mot avviklingen. IDF møtte motstanden med hundrevis av soldater, som grep inn mot de unge bosetterne uten bruk av våpen. Forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer lover å fjerne alle illegale bosetninger. Rådet for bosetterne i Judea og Samaria mener Gilad-gården er en lovlig bosetning.
Ha’aretz skriver at unge bosettere allerede er i gang med å gjennoppbygge synagogen i bosetningen. IDF forlot Gilad-gården tidligere på dagen, etter at de siste bygningene var revet.
Innenrikspolitisk er de illegale bosetningene på Vestbredden nå blitt en het potet for den israelske regjering. Forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer sier han trekker seg fra regjeringen dersom han ikke får støtte for sitt mål om å avvikle alle illegale bosetninger. Minister for nasjonal infrastruktur, Effi Eitam fra NRP, kaller sin regjeringskollega for «dum og løgner». NRP-lederen, som er dominert av bosettere, sa også at han mener Ben-Eliezer er uskikket til å fortsette som forsvarsminister. Eitam mener Ben-Eliezer har brutt avtaler med bosetterne.
I følge den israelske venstreorienterte organisasjonen Peace Now, er det etablert 102 små bosetninger uten godkjennelse fra regjeringen siden 1996.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart