Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Ap truer med nei til statsbudsjettet

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Israels arbeiderparti truet søndag med å stemme nei til regjeringens forslag til statsbudsjett, når det legges fram senere denne uken, skriver NTB. Hvis forslaget blir nedstemt, kastes landet ut i regjeringskrise. Arbeiderpartiet krever at regjeringen som ledd i sine innstramminger også må skjære ned på bevilgningene til jødiske nybyggere. Den konservative israelske statsministeren sier han ikke vil godta det han kaller påfunn eller sprell fra koalisjonspartneres side. Men samferdselsminister Ephraim Sneh mener bosetterne må ta sin del av byrdene som nå legges på den israelske befolkningen. Dermed kan det bli krise, når saken kommer opp til behandling i nasjonalforsamlingen Knesset, der en votering er ventet onsdag. Sharon skal ifølge israelsk kringkasting søndag ha sagt på det ukentlige møtet i regjeringen at alle dens medlemmer har plikt til å stemme for budsjettforslaget. Ifølge andre medier skal statsministeren ha truet med å sparke den eller de som stemmer imot fra regjeringen.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart