Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Nyvalg sannsynligvis 28. januar

LO har nettopp bekreftet at de vil utslette Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Tirsdag ble det klart at israelske velgere må gå til stemmeurnen i løpet av 90 dager. Det ble kunngjort av president Moshe Katsav etter at statsminister Ariel Sharon kastet kortene i et morgenmøte med statsoverhodet. Sharon så nyvalg som «uungåelig» etter at forhandlingene med høyrepartiet Nasjonal Union brøt sammen mandag.
– Valg er noe av det siste dette landet trenger akkurat nå, sa statsminister Sharon lettere oppgitt til reportere tirsdag. Men han lover å fortsette regjeringens politikk frem mot valget, og tror at statsbudsjettet vil gå igjennom.

Likud må velge leder raskt
Fram til nyvalg i begynnelsen av februar vil fokus uten tvil være personstrid og kamp om velgernes gunst. Tidligere statsminister Benjamin Netanyahu, som aksepterte Sharons tilbud om utenriksministerposten i den avtroppende regjeringen, har sagt at han vil utfordre Sharons lederskap i Likud. Partifellene Sharon og Netanyahu er bitre, personlige fiender, skriver NTB.
5. desember er den siste aktuelle dato for å gjennomføre et partiledervalg i Likud. Allerede da vil det kunne bli avklart hvem som blir Israels neste statsminister, Ariel Sharon eller Benajmin Netanyahu. For Sharon er det gunstig å gjennomføre et raskt valg i løpet av 14 dager, Netanyahu trenger etter det Jerusalem Post erfarer mer tid.
Ifølge meningsmålinger ligger Sharons parti Likud godt an til å vinne et nyvalg – men trolig med en høyredreining som følge av voldskonflikten med palestinerne.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart