Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nyvalg sannsynligvis 28. januar

Tirsdag ble det klart at israelske velgere må gå til stemmeurnen i løpet av 90 dager. Det ble kunngjort av president Moshe Katsav etter at statsminister Ariel Sharon kastet kortene i et morgenmøte med statsoverhodet. Sharon så nyvalg som «uungåelig» etter at forhandlingene med høyrepartiet Nasjonal Union brøt sammen mandag.
– Valg er noe av det siste dette landet trenger akkurat nå, sa statsminister Sharon lettere oppgitt til reportere tirsdag. Men han lover å fortsette regjeringens politikk frem mot valget, og tror at statsbudsjettet vil gå igjennom.

Likud må velge leder raskt
Fram til nyvalg i begynnelsen av februar vil fokus uten tvil være personstrid og kamp om velgernes gunst. Tidligere statsminister Benjamin Netanyahu, som aksepterte Sharons tilbud om utenriksministerposten i den avtroppende regjeringen, har sagt at han vil utfordre Sharons lederskap i Likud. Partifellene Sharon og Netanyahu er bitre, personlige fiender, skriver NTB.
5. desember er den siste aktuelle dato for å gjennomføre et partiledervalg i Likud. Allerede da vil det kunne bli avklart hvem som blir Israels neste statsminister, Ariel Sharon eller Benajmin Netanyahu. For Sharon er det gunstig å gjennomføre et raskt valg i løpet av 14 dager, Netanyahu trenger etter det Jerusalem Post erfarer mer tid.
Ifølge meningsmålinger ligger Sharons parti Likud godt an til å vinne et nyvalg – men trolig med en høyredreining som følge av voldskonflikten med palestinerne.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart