Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

12 drept, 15 skadet

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Palestinske terrorister åpnet fredag kveld ild mot israelere som var i ferd med å gå hjem fra bønnen som innledet sabbaten i Hebrons jødiske kvarter. Israelerne ble eskortert av soldater. To av de drepte er offiserer i IDF, blant dem oberst Dror Weinberg (38), en grensepolitioffiser, to soldater, fire grensepoliti og tre sivile innbyggere fra Hebron.
Da nye sikkerhetsstyrker kom til for å redde de skadde, kom også disse under kraftig ild av snikskyttere. Det ble også kastet håndgranater. Skuddvekslingen mellom de palestinske terroristene og IDF varte i rundt 90 minutt, skriver Jerusalem Post.

Sabbatsmassakre
Islamsk hellig krig har tatt på seg ansvaret for angrepet i en opprigning til det arabiske TV-selskapet Al Jazeera. Angrepet skal være et svar på IDFs drap av Jihad-lederen Iyad Sawalha i Jenin tidligere i uken.
Israelske medier venter nå et omfattende gjengjeldelsesangrep fra IDF. En talsmann for det israelske utenriksdepartementet kaller angrepet et «sabbatsmassakre».

To terrorister drept
I følge Israels radio skal to av terroristene som var med på angrepet i Hebron være drept av israelske styrker. Det er langt en militær jernring rundt Hebron i forsøk på å få sporet opp eventuelle ytterligere terrorister som var involvert i angrepet.
I de små timer lørdag morgen ble det meldt om at en død kropp til en tredje terrorist var funnet. Det er fortsatt uklart om det var flere terrorister involvert.
Lørdag morgen er fortsatt 12 av de skadde på sykehus, for fire av disse er situasjonen svært alvorlig.

450 jøder i Hebron
IDF stanset sine patruljer i de fleste bydeler av Hebron 25. oktober, etter at daværende forsvarsminister Benjamin Ben-Eliezer valgte å gjøre en delvis tilbaketrekning fra områdene hvor det var relativt rolig. I Hebron bor det omkring 450 jøder, blant 130.000 palestinere.

Feiring i Gaza
Fra Gaza-stripen meldes det fredag kveld om palestinske feiringer av det dødbringende angrepet i Hebron. Folk samlet seg i gatene for å ferie det som de ser som en gjengjeldelse av «daglig kriminalitet og massakre utført ved den sionistiske okkupasjonen av det palestinske folk».

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart