Antatt drept av israelsk soldat ved en feil

En foreløpig etterforskning av den britiske FN-arbeideren Ian Hooks død indikerer at han ved en beklagelig feil ble skutt av en israelsk soldat. Hook ledet FNs prosjekt for gjenreising av boliger i Jenin som ble revet under israels store militæroperasjon i byen. Hook ble drept mens det pågikk skyting mellom israelske soldater og en gruppe palestinere i Islamsk Jihad. Foreløpig ser det ut for at en israelsk soldat skjøt mot Hook da han plutselig kom ut fra en bygning med mobiltelefon i hånda. Soldaten skal ha antatt at Hook hadde som formål å skade de israelerne, på grunn av at han kom ut på gaten i hast. Både israels utenriksminister, Binyamin Netanyahu og forsvarsminister Shaul Mofaz har i offisielle uttalelser uttrykt sorg og beklagelse over hendelsen, som ennå er under etterforsking fra den israelske hæren.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart