Vedtatt med sterke kutt

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Den 15. Knesset-forsamling vedtok tirsdag kveld et statsbudsjett som vil ha midlertidig funksjon frem til etter valget 28. januar. Nå kan valgkampen starte for alvor, etter at de nåværende Knesset-representantene har gjort gjort sin siste innsats. Det israelske statsbudsjettet som ble vedtatt tirsdag er på 269,8 milliarder shekel. Det blir gjort store kutt i utgifter til forsvar- og velferdsformål, skriver Jerusalem Post. Forsvarsbudsjettet er redusert med 6,5 milliarder shekel, men statsminister Ariel Sharon lover å øke dette beløpet etter valget.

Finansminister Silvan Shalom sier forventningene om at statsbudsjettet skulle komme vel i havn i tide, har brakt inflasjonen under kontroll. Statsbudsjettet ble vedtatt med 54 mot 25 stemmer. 11 representanter avstod.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart