Bombet to irakiske radarer

Amerikanske krigsfly bombet mandag to irakiske radarer som truet flygerne som patruljerer i den sørlige flyforbud-sonen av Irak. (07.01 KVELD) SHARONS TALSMANN: Mener lån var lovlig

I en artikkel i den israelske avisen Ha’aretz, blir det tirsdag hevdet at statsminister Ariel Sharon tok opp et illegalt lån på 1,5 millioner dollar under primærvalgkampen i Likud i 1999. Sharon er nå under politietterforskning for å ha løyet om pantsettelse av sin egen gård for lånets sikkerhet. En av Sharons støttespillere, Eyal Arad, aviser anklagene som et "system av løgner og desinformasjon som kun har som mål å ødelegge for statsministeren". (07.01 KVELD) ISRAELS REAKSJON PÅ NY TERROR: Nektet PA-folk å dra til London Storbritannia kritiserer Israel for å nekte palestinske tjenestemenn å delta i et møte for å drøfte reformer i de palestinske selvstyreområdene. Møtet er planlagt i London neste tirsdag. Avgjørelsen i den israelske regjering ble gjort mandag morgen, som en reaksjon på søndagens terrorangrep i Tel-Aviv som drepte 22 mennesker. I det samme regjeringsmøtet ble det besluttet å stenge tre institusjoner for høyere utdanning på Vestbredden, to høyskoler og et universitet som blir sett på som et arnested for terror. Israel stanser igjen pengeoverføringene til PA, etter at disse ble gjenopptatt i desember. Militære aksjoner i terrorbekjempelsen vil også bli trappet opp, og et planlagt møte i PLO sentralråd på torsdag blir nektet avholdt. På møtet skulle representantene drøftet en fremtidig palestinsk grunnlov. Israelske kilder sier til Jerusalem Post at statsminister Ariel Sharon måtte stagge andre medlemmer av sikkerhetskabinettet, som gikk inn for utvisning av Yassir Arafat eller større militære aksjoner etter selvmordsbombene i Tel-Aviv.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart