Knapt grunnlag i Knesset

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Mandag morgen signerte Shinui-partiet regjeringsavtale med Ariel Sharon. Partileder Yosef Lapid kommer inn i regjeringen som justisminister, og han får med seg tre partikolleger som ministre. Shinui får ledelsen i to av Knessets fagkomitéer. Shinui er det andre partiet som sier ja til å gå i regjeringssamarbeid med Likud. Det nasjonalreligiøse partiet NRP nådde frem til en regjeringsavtale søndag morgen. Med Shinuis 15 og NRPs 6 Knesset-representanter, har Ariel Sharon nå et knapt flertall som grunnlag for en ny regjering. Forhandlinger pågår fortsatt med høyrepartiet National Union. Benny Elon fra National Union sier til Ha’aretz at han har "store moralske kvaler" med å gå inn i en regjering hvor den sekulære Shinui-lederen Yosef "Tommy" Lapid skal være justisminister. Kilder i Likud mener det ligger an til at tidligere Jerusalem-ordfører Ehud Olmert får posten som finansminister i den nye regjeringen. Benjamin Netanyahu sier at han ikke vil bli medlem av regjeringen dersom han ikke får utenriksministerposten. Søndag kom det til åpen diskusjon i Ap-leiren, etter at partileder Amram Mitzna bestemte seg for å stå utenfor den nye regjeringen. Shimon Peres rettet åpen kritikk mot Mitzna, og tidligere leder Benjamin Ben-Eliezer slo i bordet da Mitzna prøvde å forklare det dårlige valgresultatet med det forrige regjeringssamarbeidet med Likud. Shinui-partiet overtar innenriks-, justis-, infrastruktur-, vitenskaps- og miljøverndepartementene i Jerusalem. NRP får på sin side departementene for sysselsetting og boligbygging.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart