Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Knapt grunnlag i Knesset

Mandag morgen signerte Shinui-partiet regjeringsavtale med Ariel Sharon. Partileder Yosef Lapid kommer inn i regjeringen som justisminister, og han får med seg tre partikolleger som ministre. Shinui får ledelsen i to av Knessets fagkomitéer. Shinui er det andre partiet som sier ja til å gå i regjeringssamarbeid med Likud. Det nasjonalreligiøse partiet NRP nådde frem til en regjeringsavtale søndag morgen. Med Shinuis 15 og NRPs 6 Knesset-representanter, har Ariel Sharon nå et knapt flertall som grunnlag for en ny regjering. Forhandlinger pågår fortsatt med høyrepartiet National Union. Benny Elon fra National Union sier til Ha’aretz at han har "store moralske kvaler" med å gå inn i en regjering hvor den sekulære Shinui-lederen Yosef "Tommy" Lapid skal være justisminister. Kilder i Likud mener det ligger an til at tidligere Jerusalem-ordfører Ehud Olmert får posten som finansminister i den nye regjeringen. Benjamin Netanyahu sier at han ikke vil bli medlem av regjeringen dersom han ikke får utenriksministerposten. Søndag kom det til åpen diskusjon i Ap-leiren, etter at partileder Amram Mitzna bestemte seg for å stå utenfor den nye regjeringen. Shimon Peres rettet åpen kritikk mot Mitzna, og tidligere leder Benjamin Ben-Eliezer slo i bordet da Mitzna prøvde å forklare det dårlige valgresultatet med det forrige regjeringssamarbeidet med Likud. Shinui-partiet overtar innenriks-, justis-, infrastruktur-, vitenskaps- og miljøverndepartementene i Jerusalem. NRP får på sin side departementene for sysselsetting og boligbygging.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart