Mitt bursdagsønske er å lede Israel til fred

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Torsdag kveld gikk statsminister Ariel Sharon på talerstolen i Knesset som sjef for staten Israels regjering nr. 30. Hele dagen hadde 75-års jubilanten brukt til å få de siste bitene i regjeringspuslespillet på plass.
– I dag, på min 75-årsdag, har jeg ingen andre ønsker enn å lede denne nasjonen, som har opplevd så mange lidelser og vanskeligheter, nasjonen som fortjener så mye, til en rolig vei, til velstand og til fred, sa Sharon mot slutten av talen.
Ha’aretz rapporterer at flere av de nye ministerne i regjeringen var synlig misfornøyde med sine utnevninger under statsministerens tale. De ultra-ortodokse opposisjonspartiene Shas og United Torah Judaism brukte statsministerens tale til å komme med forstyrrende utrop, men Sharon leste uanfektet videre i sin tiltredelsestale.
Å få den israelske økonomien på bena blir hovedoppgaven til den nye regjeringen, sa Sharon.
Statsministeren gjentok at det ikke vil bli forhandlinger med palestinerne før det blir slutt på terroren og oppfordring til vold. Det må også komme reformer i den palestinske selvstyremyndigheten, minnet Sharon om.
Gil Hoffman i Jerusalem Post skriver fredag at Sharon har potensiale til å få mer makt enn noen statsminister siden David Ben-Gurion. Selv om regjeringen internt har mange store motsetninger, kan det ende med at de klarer å holde sammen en stund – fordi opposisjonen er enda mer delt, påpeker Hoffman i sin analyse.
En ny lov er også en god sikkerhetsventil for Sharon: Knesset kan bare felle regjeringen dersom det samtidig kan presenteres et flertallsforslag for en ny statsministerkandidat.
Hoffman fortsetter sin analyse med å gripe fatt i de interne forvinklingene i Likud-partiet. Kampene mellom Benjamin Netanyahu, Ehud Olmert og Silvan Shalom kan godt vise seg å være det som virker mest destabiliserende for regjeringen på sikt.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart