18% av 1.945 drepte palestinere sivile

I følge uoffisielle tall fra det israelske forsvaret er 1.945 palestinere drept siden intifadaen startet i september 2000. Blant disse er 365 mennesker som ikke var innblandet i terrorvirksomhet – 130 barn under 16 år og 235 voksne – for det meste kvinner og eldre. Disse tapstallene er ikke publisert av israelske myndigheter, men Ha’aretz gjengir dem torsdag. Palestinske organisasjoner og menneskerettighetsgrupper opererer med høyere tall. De drepte palestinerne som israelske myndigheter kategoriserer som "terrorister", fordeler seg slik på de forskjellige terrorgruppene: 22 % fra Hamas og Islamsk hellig krig, 17 % fra Fatah og Tanzim, 17 % fra palestinske sikkerhetsstyrker og 4 % fra andre navngitte grupper. 22 % er ikke knyttet direkte til noen navngitt terrororganisasjon.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart