Saddams krigsstrategi

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

I en analyseartikkel i Jerusalem Post skriver Amir Taheri hvilke krigsstrategier det er sannsynlig at Saddam Hussein vil velge. Taheri mener Saddam vil prøve å lede sin egen befolkning på flukt mot de amerikanske styrkene i Kuwait. Planen er at de allierte styrkene som rykker frem fra sør, vil bli forsinket av panikkslagne irakere i tusentall. En annen taktikk det ser ut som om Saddam vil velge, er å gjemme sine beste og mest lojale styrker bak regulære styrker. Taheri antyder at han er villig til å bruke sin regulære hær som "kanonføde". Saddams tredje mål er å sikre seg sympati fra verdenssamfunnet med å få publisitet om sivile tap. Av denne grunn har den irakiske diktatoren plassert sitt beste militære materiell i tett befolkede byer. Taheri skriver at militært utstyr er plassert i tilknytning til "moskeer, sykehus og skoler". Saddam Hussein har delt Irak inn i fire militære soner, som hver blir ledet av en av hans slektninger eller lojale støttespillere. Ingen av disse har militær bakgrunn, men er innsatt for å ha politisk kontroll over styrkene. I følge Taheri har Saddam Hussein utelukket forsvarsministeren, hærsjefen og 20 av de mest erfarne generalene fra kommandolinjene som er forberedt før USA-angrepet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart