Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Saddams krigsstrategi

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

I en analyseartikkel i Jerusalem Post skriver Amir Taheri hvilke krigsstrategier det er sannsynlig at Saddam Hussein vil velge. Taheri mener Saddam vil prøve å lede sin egen befolkning på flukt mot de amerikanske styrkene i Kuwait. Planen er at de allierte styrkene som rykker frem fra sør, vil bli forsinket av panikkslagne irakere i tusentall. En annen taktikk det ser ut som om Saddam vil velge, er å gjemme sine beste og mest lojale styrker bak regulære styrker. Taheri antyder at han er villig til å bruke sin regulære hær som "kanonføde". Saddams tredje mål er å sikre seg sympati fra verdenssamfunnet med å få publisitet om sivile tap. Av denne grunn har den irakiske diktatoren plassert sitt beste militære materiell i tett befolkede byer. Taheri skriver at militært utstyr er plassert i tilknytning til "moskeer, sykehus og skoler". Saddam Hussein har delt Irak inn i fire militære soner, som hver blir ledet av en av hans slektninger eller lojale støttespillere. Ingen av disse har militær bakgrunn, men er innsatt for å ha politisk kontroll over styrkene. I følge Taheri har Saddam Hussein utelukket forsvarsministeren, hærsjefen og 20 av de mest erfarne generalene fra kommandolinjene som er forberedt før USA-angrepet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart