Kan innta Bagdad i løpet av noen dager

Amerikanske og britiske styrker har i løpet av fredag rykket minst 150 kilometer inn i Sør-Irak. Invasjonshæren møter svært variert motstand. På noen frontavsnitt overgir irakiske styrker seg i hundrevis, andre steder biter irakerne mer fra seg. USA melder at en marinesoldat er drept i kamp. Tidlig fredrag mistet de allierte styrkene 12 soldater i et helikopterkrasj. Fra Irak meldes det at Saddam Hussein er i god behold, etter at amerikansk etterretning fredag morgen trodde den irakiske diktatoren var lokalisert i en bygning som ble bombet. En talsmann for de britiske styrkene sier koalisjonsstyrkene kan innta Bagdad i løpet av "tre eller fire dager". I følge Ha’aretz skal amerikanske styrker fredag ettermiddag ha tatt kontroll over to viktige flyplasser vest i Irak, hvor det blir antatt at Saddam Hussein har Scud-raketter. Dersom meldingene viser seg å holde stikk, vil dette innebære en kraftig reduksjon av sannsynligheten for rakettangrep mot Israel. (21.03 ETTERMIDDAG)

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart