Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Rivaliseringen mellom Arafat og Mazen fortsetter

Tirsdag morgen rapporterer israelske aviser at sannsynligheten for et snarlig kompromiss mellom Arafat og Mazen omkring den palestinske regjeringsdannelsen er svært lite sannsynlig.
Yassir Arafat krever, i følge Ha’aretz, å ha vetorett på alle beslutninger som Abu Mazen vil komme til å ta som statsminister. Arafat avviser også å etablere nye palestinske sikkerhetsstyrker, og motarbeider Mazens ønske om å avvæpne palestinske grupper, inkludert Fatahs Al-Aksa brigader. De to palestinske lederne har også ulike synspunkt på hvilken rolle Mohammed Dahlan skal spille i en regjering. Mazen ønsker å ha ham som innenriksminister. Arafat vil ikke ha ham med i det hele tatt.
Abu Mazen nekter å tre inn i stillingen dersom han ikke blir gitt et reelt maktgrunnlag av Arafat.
Fra internasjonalt hold er Yassir Arafat utsatt for knallhardt press, for å gå med på Abu Mazens regjeringsplaner. I følge palestinske kilder skal Arafat i irritasjon ha brutt en telefonsamtale med en europeisk statsmann på seniornivå. USA og EU frykter at den palestinske regjeringsfloken vil forsinke deres diplomatiske plan for fred i Midtøsten, det såkalte «veikartet». Ha’aretz skriver at konflikten mellom Abu Mazen og Yassir Arafat er den mest alvorlige lederskapskrisen blant palestinerne siden 1983.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart