Israel feirer 55-årsdag

Israels 6,7 millioner innbyggere kan onsdag ferie sin Uavhengighetsdag. Tirsdag kveld ble dagen markert i Knesset, hvor ordfører Reuven Rivlin holdt bursdagstale. – Israel åpenbarer sin skjønnhet midt i de vanskeligste tider, sa Rivlin. Han oppfordret verden til å se på Israel, for å se hva den unge staten har oppnådd i løpet av sin 55 år lange historie. Fersk offisiell statistikk viser at jøder utgjør 81 prosent av Israels befolkning. 5,4 millioner jøder er 38 prosent av verdens totale jødiske befolkning. Av 1,3 millioner israelere som ikke er jøder, er 82 prosent muslimer, 9 prosent kristne og 9 prosent drusere. I år 20002 kom det bare 31.000 nye immigranter til Israel. Dette er det laveste antallet på 13 år. Onsdag morgen melder israelske medier om fint vær i landet. Fridagen vil israelerne bruke til å dra på utflukt i parker og naturreservater.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart