7 israelere drept, 20 skadet

Utkledd som en ortodoks jøde tok en palestinsk selvmordsterrorist seg inn på en buss i Jerusalem søndag morgen. Sju israelere ble drept og 20 skadet i eksplosjonen av den 10 kilo tunge magebeltebomben. Kun noen minutter senere ble en selvmordsbombe nummer to utløst bare noen kilometer borte fra busseksplosjonen. Ingen ble skadet i denne eksplosjonen. Statsminister Ariel Sharon har utsatt sin reise til Washington, og innkalt sikkerhetskabinettet til møte for å avgjøre Israels svar på angrepet. Forsvarsminister Shaul Mofaz har vært i møte med IDFs generaler for å avveie ulike militære gjengjeldelser. Foreløpige er det innført portforbud i Ramallah. Terrorangrepet kom bare noen timer etter at Ariel Sharon møtte den palestinske statsministeren Mahmoud Abbas i Jerusalem, det første israelske-palestinske toppmøtet på over to år. Den palestinske informasjonsministeren har fordømt angrepet. Ingen palestisk terrorgruppe har hittil påtatt seg ansvaret for angrepet, men Hamas har gått ut med en støtteerklæring. Søndagens terrorangrep var det første i Jerusalem siden november. 357 mennesker har blitt drept i 93 selvmordsangrep siden september 2000.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart