Arresterte Hizbollah-mann på vei til Gaza

Israelsk marine kapret tirsdag en fiskebåt i Middelhavet. Mannskapet på åtte, blant dem en aktivist fra terrororganisasjonen Hizboallah, er nå i israelsk fangenskap. I den 17 meter lange båten ble det også funnet våpen og utstyr til våpenproduksjon. Det blir antatt at denne lasten var på vei fra Libanon til Gaza-stripen, skriver Ha’aretz.
En talsmann for de palestinske selvstyremyndighetene avviser at Yassir Arafat eller PA har noe å gjøre med fiskebåten. Høytstående palestinske tjenestemenn har tidligere stått bak våpensmugling inn til de palestinske områdene.
– Det er ingen tvil om at de som er involvert i denne affæren er svært nær Arafat, sier Israels utenriksminister. Silvan Shalom ser denne ferske hendelsen som et ytterligere bevis på at Yassir Arafat står bak terroren.
Hizbollah-mannen som er arrestert er identifisert som Hamad Muslam Moussa Abu Amra, en bombeekspert trenet i Libanon for å infiltrere Gaza-stripen. I fiskebåten fant Israel 36 CD-rom som forklarer hvordan man lager magebelte-bomber for selvmordsterrorister.
Hizbollah har kontakter med Hamas og Islamsk hellig krig. Iran, som er en viktig støttespiller for Hizbollah, har den senere tid gitt støtte til Tanzim-aktivister.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart