Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Visjon om palestinsk stat innen år 2005

Med tolv mot sju stemmer vedtok den israelske regjering søndag det internasjonale veikartet mot en tostats-løsning på den israelsk-palestinske konflikt. Israel har fortsatt innvendinger mot planen, i sær når det gjelder palestinernes rett til å vende tilbake. USA har lovet å ta Israels synspunkter med i implementeringen av planen. I et annet vedtak stemte regjeringen for følgende formulering: «Løsningen på flyktningespørsmålet vil ikke innebære at de får komme tilbake til Staten Israel.»
Arbeiderpartiet og Meretz har allerede varslet at de vil ta på seg å være parlamentarisk sikkerhetsnett for statsminister Sharon dersom høyrepartiene med ja til veikartet velger å trekke seg fra regjeringssamarbeidet. Finansminister Benjamin Netanyahu, utdanningsminister Limor Livnat, helseminister Dan Naveh og sikkerhetsminister Tsachi Hanegbi fra Likud avstod fra å stemme. Ministerne fra høyrepartiene NRP og National Union stemte i mot, det samme gjorde Uzi Landau, Natan Sharansky og Yisrael Katz fra Likud.

Likud-minister Tzipi Livni sier hun støtter en tostats-løsning, men det vil ikke bli mulig før palestinerne dropper retten til å vende tilbake.

Likud-minister Uzi Landau, sikkerhetsminister i den forrige regjeringen, kaller veikartet «en oppskrift på terror» og «en sukret giftpille».

Justisminister Yosef Lapid (Shinui) stemte for veikartet med alle sine partikollegaer. Lapid mener de som stemte i mot veikartet gjorde dette fordi de uansett visste at et flertall ville gå inn for det.

– Denne beslutningen er av nasjonal og internasjonal viktighet, sier Moshe Katsav. Bare tiden vil vise om det var en historisk begivenhet, la Israels president til. (26.05)


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart