Vil tilby fjerning av bosetningenes utposter

Fjerning av utposter omkring bosetninger vil synnsynligvis bli blant det man blir enige om under toppmøtet på onsdag, fortalte Sharon i går. Men han kommer ikke til å røre ved bosetninger som ble etablert før mars 2001. Ifølge avisen Yediot Aharonot er omkring 20 utposter listet opp for å bli fjernet. Ekstreme bosettere har tatt til orde for kraftig motstand mot enhver fjerning av utposter. På grunn av dette er sikkerhetsstyrken Shin Bet bekymret for Sharons personlige sikkerhet.
Utspillet vekker sterke reaksjoner, blant annet fordi man foreløpig ikke har fått tilgjengelig noen palestinsk plan for å stoppe terroren, eller sett noen virkelige forsøk på å gjøre det. I sin tale til kabinettet åpnet Sharon med å be befolkningen om å tone ned debatten: «Vi går inn i en kompleks og vanskelig periode som krever komliserte avgjørelser.» Han oppfordet innbyggerne til å «avstå fra å komme med beskyldninger og fordømmelser. Spenningen som skapes av det, ødelegger ikke bare for framgang – den er også farlig.»

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart