Lupolianski vant med 51,62 prosent

Da den mangeårige Jerusalem-ordføreren Ehud Olmert trakk seg til fordel for regjeringen i vinter, tok Uri Lupolianski over som fungerende ordfører frem til nyvalget. Etter tirsdagens valg er det klart at Lupolianski ikke trenger å flytte ut av ordførerkontorene. Forretningsmannen Nir Barkat, som gikk til valg som uavhengig kandidat, fikk 42,73 prosent oppslutning.
I Haifa vant Yona Yahav ordførervalget med 52 prosent oppslutning. Dermed har kystbyen nord i Israel fått sin første ordfører som ikke er fra Arbeiderpartiet på 55 år. Yahav har tidligere vært Knesset-medlem for Ap, men representerer nå sentrumspartiet Shinui.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart