Israel trapper opp krigen, truer ledere

Både terrorledere og politiske ledere i den palestinske Hamas-organisasjonen er nå åpne mål for IDF, opplyser israelske talsmenn fredag. Israels opptrapping i krigen mot Hamas kommer etter at terrororganisasjonen avslo å videreføre våpenhvilesamtalene med palestinernes statsminister i forrige uke. I løpet av de siste fire dagene er 46 mennesker drept.
Den israelske regjering ser på Hamas-lederne, inklusiv sjeik Ahmed Yassin, som «tikkende bomber» – og dermed legitime mål.
– Vi går ikke etter politiske ledere generelt, men hvis disse lederne står for en mordpolitikk, vil vi gå etter dem, sier talsmannen for statsminister Ariel Sharon. Hamas mener det er et strengt skille mellom organisasjonens politiske lederskap og de væpnede gruppene. Dette blir avvist av Israel. Det første israelske målet i Hamas’ toppledelse var talsmannen Abdel Aziz Rantisi.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart