Drøfter løslatelse av Islamsk Jihad- og Hamas-fanger

Regjeringen, som for to uker siden godkjente løslatelse av palestinske fanger, får en ny sjanse til å drøfte løslatelse av medlemmer av Hamas og Islamsk Jihad. Komitéen som har ansvaret for løslatelsene har sendt den vanskelige saken tilbake til regjeringen.
Komitéen har godkjent en liste med 500 fanger som skal være «uten blod på hendene», som ble laget av forsvarsminister Mofaz i samarbeid med ledende sikkerhetsfolk.
Disse vil etter planen bli satt fri i løpet av kommende uke, etter at Mahmoud Abbas har kommet tilbake fra Washington.
Noe av debatten dreier seg om i hvilken grad man skal basere muligheten for løslatelsene på medlemskap i terrororganisasjoner. Sharon minnet komitéen som behandler løslatelsene om at «hvis terroren fortsetter og det ikke er noen ekte palestinsk innsats for å bekjempe og eliminere den, vil løslatelsene stanses. Løslatelsene vil bli tett oppfulgt, og vil bli gjort i små doser som står i forhold til beviselige palestinske handlinger for å øke sikkerheten.»

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart