Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Palestinsk stat i 2005 er «realistisk»

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

USAs president sa onsdag at han tror en palestinsk stat ennå kan oppnås innen 2005. Denne to-stat-løsningen er målet for «veikartet» som ble offentliggjort i vår. Selv om man ligger på etterskudd i forhold til den opprinnelige tidsplanen, mener Bush fortsatt at en palestinsk stat i 2005 er et «realistisk» mål.
I samtale med Sharon skal Bush ha antydet at noen av Israels veisperringer på Vestbredden ikke er satt opp for å øke sikkerheten, men for å lage bry og problemer for palestinerne. Dette var blant temaene som ble diskutert, og Bush ba Sharon om å ta ytterligere skritt for å dempe den motgangen palestinerne føler daglig, på grunn av de mange sikkerhetstiltakene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart