Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

«PA må bekjempe terror, ellers må vi gjøre det»

18 av de 20 ofrene som ble drept av terrorbomben i Jerusalem tirsdag kveld er nå identifisert. Terroristen utløste sin bombe ombord på en fullpakket buss i hjertet av et ultra-ortodoks nabolag. Den amerikanske ambassaden opplyste onsdag at fem av de døde var amerikanske innbyggere. Mer enn 110 ble skadet i angrepet, 40 av dem var barn. Onsdag kveld lå fortsatt 19 på sykehus etter eksplosjonen, skriver Ha’aretz. Blant har en liten jente mistet et øye. Fire av de fem barna som ble drept i terrorangrepet var babyer eller småbarn.

Hva gjør Israels regjering?
Onsdag var det hektisk møteaktivitet på regjeringsnivå i Israel, for å drøfte tiltak mot den nye bølgen av terror fra palestinske terrororganisasjoner. Israel må nå forholde seg til en virkelighet hvor det er klart at terrorcellene får operere fritt uten motstand fra de palestinske selvstyremyndighetene. I første omgang førte terrorangrepet til at Israel avlyste den varslede tilbaketrekningen fra flere byer på Vestbredden, og at de gjeninnførte den militære blokaden av palestinske byer. Israelske myndigheter brøt også offisielt all kontakt med sin palestinske motpart, umiddelbart etter terrorbomben.
Onsdag besluttet statsminister Sharon og forsvarsminister Mofaz å gjennomføre målrettede militære aksjoner mot palestinske terrorgrupper som Hamas, Islamsk hellig krig og Al Aksa Martyrbrigade. Disse aksjonene vil innebære henrettelser av terrorledere og arrestasjoner.
– Enten vil de [PA] bekjempe terror, ellers må vi gjøre det, sa Israels visestatsminister Ehud Olmert.
– Uten kompromiss, la han til.
Kilder i IDF sa onsdag at dette vil bety ny anti-terror aktivitet i alle palestinske byer, bortsett fra Betlehem.
– Vi er tilbake til den gamle, kjente metoden med målrettede angrep og omfattende arrestasjoner – akkurat som det var før 29. juni [da terrorgruppene erklærte våpenhvile], sa en militær kilde til Jerusalem Post.
En palestiner ble drept og fire andre skadet i skuddvekslinger med israelske styrker i flyktningeleiren i Tulkarem onsdag kveld. Palestinske kilder sier at den 16 årige palestineren som ble drept var ubevæpnet. IDF tok seg inn i leiren og arresterte en del væpnede palestinske menn.
Tidlig torsdag morgen gikk IDF også inn i Nablus og Jenin. Øyenvitner forteller om spredt skyting da omkring 20 stridsvogner og andre israelske kjøretøy tok seg inn i Jenin. I Nablus ble det innført portforbud i sentrum av byen. De israelske styrkene gjennomfører søk etter bombefabrikker og ettersøkte palestinere.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart