Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Vil ha Arafat inn i varmen igjen

Ordføreren i det palestinske parlamentet, Ahmed Qureia, ser ut til å kunne bli ny palestinsk statsminister, etter at Mahmoud Abbas trakk seg i helgen. Qureia er utpekt av Yassir Arafat personlig.
– Israel må endre sin holdning til Arafat, var derfor en av betingelsene Qureia kom frem med da han mandag gjorde kjent sine betingelser for å akseptere statsministerposten. Israel og USA ønsker å holde Arafat helt på sidelinjen i det politiske spillet i Midtøsten. I 18 måneder har han sittet mer eller mindre isolert i sitt hovedkvarter i Ramallah. Nå ser det ut som om Qureia vil kjempe for at Yassir Arafat blir gjenopplivet politisk.
En talsmann for EU sier at Qureia er høyt respektert av de europeiske landene. Han regnes for å være en moderat politiker som var involvert i forarbeidet til Oslo-avtalen i 1993.
– Qureia vil bli dømt etter sine handlinger, sier Israels utenriksminister Silvan Shalom.
– Vi må se om han gjør en strategisk beslutning i å bekjempe terror, eller velger fredens vei, sa Shalom.
Israelske myndigheter har tidligere sagt at de ikke vil samarbeide med en regjering som er håndplukket av Yassir Arafat. Utenriksminister Silvan Shalom tror ikke det vil bli utvikling i fredsarbeidet så lenge Yassir Arafat har trådene i hendene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart