Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Blir ny statsminister

Det er ventet at en ny palestinsk regjering vil bli etablert i løpet av noen dager, etter at Ahmed Qureia takket ja til å være statsminister mandag kveld. Hans aksept kom etter at Yassir Arafats Fatah-organisasjon hadde utnevnt ham formelt tidligere på kvelden. Qureia krever at Israel stanser de militære angrepene og endrer sin politikk i forhold til Arafat. Den nye statsministeren ser dermed ut til fortsette den palestinske tradisjonen å ignorere bekjempelse av terrornettverkene i egne områder.
Qureia har lenge vært leder nummer tre i Fatah, etter Arafat og Abbas. Sommeren 2000 støttet han Arafat i å avbryte Camp David-forhandlingene, og antydet i august 2000 noe om den palestinske voldsbølgen som skulle komme mindre enn to måneder senere:
– Når vi er overbevist om at fredsavtale ikke er mulig, har vårt folk og vårt lederskap uten tvil andre alternativer.
– Vi har en rett til å kjempe på enhver måte for å vinne retten til vårt folk, for å gjøre slutt på okkupasjonen av vårt land. Jeg oppfordrer ikke til vold, men jeg vet ikke hvordan vårt folk vil reagere, sa Qureia.
En talsmann for EU sier at Qureia er høyt respektert av de europeiske landene. Han regnes for å være en moderat politiker som var involvert i forarbeidet til Oslo-avtalen i 1993.
– Qureia vil bli dømt etter sine handlinger, sier Israels utenriksminister Silvan Shalom.
– Vi må se om han gjør en strategisk beslutning i å bekjempe terror, eller velger fredens vei, sa Shalom.
Israelske myndigheter har tidligere sagt at de ikke vil samarbeide med en regjering som er håndplukket av Yassir Arafat. Utenriksminister Silvan Shalom tror ikke det vil bli utvikling i fredsarbeidet så lenge Yassir Arafat har trådene i hendene.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart