Kutt er eneste mulighet

Problemet er at vi har et regjeringsbudsjett som er for stort, og et forsvarsbudsjett som er for stort, sier direktør i det israelske finansdepartementet, Ohad Marani til Israels radio. Han mener regjeringens eneste mulighet er å kutte i statsbudsjettet for neste år. Marani avviser å heve skattene.
Finansminister Benjamin Netanyahu har tidligere presentert et forslag til budsjett hvor det er kuttet tre milliarder shekel av forsvarsbudsjettet. Mandag sitter statsminister Ariel Sharon og Netanyahu i møte for å forberede regjeringsdiskusjonen om statsbudsjettet. Sharon har gitt beskjed at han aksepterer kutt på 750 millioner i forsvarsbudsjettet. Resten av kuttene må komme i andre sektorer.
Arbeidstakerorganisasjonen Histadrut truet søndag med en nasjonal streik dersom det foreslåtte budsjettet blir vedtatt.
Helseminister Danny Naveh og utdanningsminister Limor Livnat truer allerede med å stemme i mot budsjettet på grunn av kuttene som har kommet i deres sektorer.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart