Derfor ble terrorleir i Syria angrepet

Terrorbasen som israelske kampfly angrep i Syria søndag blir drevet av Ahmed Jibrils PFLP-organisasjon, i følge Amos Harel i Ha’aretz. Aktivister fra Islamsk hellig krig har imidlertid brukt basen til treningsområde, og sentrale medlemmer av Jihad-bevegelsen har vært på besøk der.

Når man skal finne årsaken til Israels angrep på terrorbasen, må man lete i Ramallah og ikke i Damaskus, mener Harel, og lister opp mulige årsaker til at angrepet ikke ble rettet mot Yassir Arafat personlig:

– Israel fant ingen beviselige forbindelser mellom Arafat og lørdagens terrorangrep i Haifa (som ble utført av Islamsk hellig krig).

– Fortsatt er det amerikansk motstand mot å utvise Arafat, selv om denne motstanden minker.

– IDF kan ikke love en aksjon mot Arafat som ikke vil kunne medføre tap av soldatliv.

På denne bakgrunn tror skribenten i Ha’aretz at statsminister Ariel Sharon har utsatt å gå til aksjon mot den aldrende PLO-lederen som Israel holder ansvarlig for terroren.

Luftangrepet dypt inn på syrisk territorium kom som en erstatning for en aksjon mot Arafat. Harel tar som utgangspunkt at den israelske befolkningen krevde en rask og kraftig reaksjon etter at 19 innbyggere ble drept under en sabbatslunsj. (07.10)

Angrepet mot terrorleiren i Syria diskuteres i forumet #Porten.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart