Ny massakreløgn fra palestinsk propaganda

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Et fjernstyrt israelsk ubemannet fly (en drone) filmet mandag et rakettangrep mot et palestinsk kjøretøy med Hamas terrorister. Palestinske kilder har omtalt angrepet som en massakre. Bildene viser imidlertid at det ikke var noen sivile palestinere i veien da de to rakettene traff bilen, på tross av palestinske rapporter som hevdet det motsatte. Jerusalem Post beskriver onsdag hele hendelsesforløpet som kommer frem på filmen.
Mandag kveld, like etter angrepet, hevdet palestinerne at åtte mennesker ble drept og 80 skadet i dette angrepet. De store dødstallene skal ha kommet da helikopteret skjøt den andre raketten mot bilen etter at en gruppe av mennesker hadde samlet seg for å se på brannen.
Sammenholdt med filmdokumentasjonen til IDF, fremstår disse påstandene som en like grov propagandaløgn som palestinerne produserte tilknyttet kampene i Jenin våren 2002. Filmen viser at i to og et halvt minutt etter at den siste raketten traff bilen, var det kun en eller to mennesker i området, og ingen av dem like ved. Av de elleve palestinerne som ble drept i de fem israelske angrepene mot Hamas mandag, er minst sju identifisert som Hamas terrorister. Angrepsrekken startet da Hamas-terrorister i ferd med å ta seg illegalt inn i Israel ble oppdaget.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart