Avtalen presenteres for regjeringen søndag

Statsminister Ariel Sharon vil søndag be regjeringen godkjenne avtalen med Hizbollah, som vil gi Israel tilbake forretningsmannen Elhanan Tannenbaum og kroppene til tre døde soldater som også har blitt kidnappet av terrororganisasjonen. I bytte vil Israel frigi omkring 400 fanger, blant dem libanesiske fanger med «blod på hendene», slik Jerusalem Post uttrykker det.
Detaljene i avtalen skal fortsatt ikke være hundre prosent avklart, men regjeringen vil bli bedt om å godkjenne den i prinsippet.
– Ingen mann som blir frigitt med «blod på hendene» vil forbli i Israel eller de palestinske områdene, presiserte minister Gideon Ezra i den israelske regjering. Fra høyrepartiet NRP blir avtalen kritisert.
– Det er en belønning for terrorisme, sier boligminister Effi Eitam. Han frykter at avtalen vil gi Hizbollah større appetitt på å gjennomføre kidnappinger av israelere over hele verden.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart