Mindre interessert i konflikten

I den amerikanske administrasjonen skyves nå den israelsk-palestinske konflikten i bakgrunnen for krigsinnsatsen i Irak og forberedelsen til det nye presidentvalget i november 2004. USAs strenge krav til Israel den senere tiden, skal i følge en israelsk kilde, skyldes en endring i ansvarsforholdene i den amerikanske administrasjonen. Nasjonal sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice har fått større ansvar for krigen i Irak, og Elliot Abrams og utenriksminister Colin Powell kan dermed øve større press på Israel.
USA ser ikke ut til å ha det travelt med å omfavne den nye palestinske statsministeren Ahmed Qureia. Diplomatiske kilder regner med et møte på høyere politisk nivå først vil finne sted etter et toppmøte mellom Sharon og Qureia.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart