Sikkerhetsgjerdet til domstolen i Haag

Israel fordømmer FN-flertallets vedtak mandag, hvor det ble besluttet å prøve den israelske byggingen av sikkerhetgjerdet for Den internasjonale domstolen i Haag. 90 nasjoner stemte for det arabiske forslaget, åtte stemte i mot og 74 avstod. Resolusjonen ber domstolen se på de «juridiske konsekvenser som reiser seg ved at en mur blir bygget av Israel, okkupantmakten».
Israelske talsmann kaller dette en «kynisk manipulasjon» av en organisasjon som skal kjempe for verdensfreden (FN), for å tjene interessene til dem som støtter terrorisme.
– De som gjennomfører terror kan glede seg over automatisk forsvar av flertallet i FN, sier talsmann i det israelske utenriksdepartementet Yonatan Peled.
De israelske argumentene for bygging av sikkerhetsgjerdet er samlet på en egen temaside. Den israelske regjering sier de vil samarbeide med domstolen i Haag, og forklare at gjerdet er nødvendig som selvforsvar mot terror.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart