Forbereder anklager mot Saddam

Mandag fikk flere juridiske avdelinger i den israelske staten beskjed om å samle data om Saddams forbrytelser mot Israel. Høyesterettsleder Elyakim Rubinstein gav denne beskjeden som en forberedelse til den ventede rettssaken mot den arresterte ex-diktatoren. Israel planlegger å dokumentere for retten hvilken ødeleggelse Saddam gjorde med sine Scud-raketter under Gulf-krigen i 1991.
– Å skyte raketter mot et land som ikke deltar i krig, uten provokasjon, er en krigsforbrytelse i enhver akseptert definisjon av internasjonal lov, sier justisminister Yosef Lapid. Saddam Hussein vil også bli stilt overfor israelsk dokumentasjon som viser utstrakt støtte til den palestinske terrorstrategien. (16.12)


I følge en kilde i Ramallah skal Yassir Arafat mottatt meldingen om Saddams arrestasjon med sorg.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart